2011-03-31
 21:43:13



2011-03-31
 17:47:49

Redhead

 

 

Snart kommer Veronica och Bosse. Då ska vi göra thaigryta tillsammans. Mums! Jag kan även berätta den otroliga nyheten att jag har diskat undan all disk som stod framme! En väldigt bra insats av mig tycker jag. Sedan har jag städat iprincip hela lägenheten. gjort rent handfat och grejer. Men tyvärr så har jag en stor utmaning kvar.

Kära läsare, tillåt mig att pressentera...

Trummvirvel

Mitt rum!

2011-03-27
 23:11:09

Ta det inte på allvar

Från när madde var här och hälsade på. kommer inte ihåg datumet riktigt men här var hon i alla fall.

2011-03-25
 14:36:52

soligt och 13°


2011-03-23
 22:05:53

The way i want it.



Den frisyren. Den färgen.
This is what i want.
2011-03-23
 07:37:16

Våren i visby




...Hur ser det ut hemma då? ;)
2011-03-23
 07:25:38

RB galan "Bästa effekter"

"Riktigt skrämmande" ....och sesan kom jag inte ihåg vad som sas mer när dom berättade om vilken film som vunnit Bästa effekt-priset. När dom sa at våran film vann så var det jag som fick gå fram och hämta priset eftersom att det var jag som stod för effekterna. Tyvärr så kan jag inte visa någon bild eftersom att vi inte hade någon kamera med oss på inspelningen, annat än filmkameran så klart!

I alla fall så kan jag berätta nu hur jag såg ut, det skulle de ut som att jag blivit höggen av en gruv-hacka.

Jag hade ett "Djupt" sår på kinden, av Vax, teater smink ochbilmblod. Under såret var en stor rådnad och ett lite gulnat blåmärke. På halsen hade jag ochså ett liknande sår, som såg ännu köttigare ut än det andra. Jag hade blandat filmblodet med vatten så blodet hade ftt en lite köttig konsistens, och lite lite klumpig. (På ett bra sätt)
i själva såret målade jag först rött och mörkrött med en pänsel. särgskiftningar för att få ett lite mer djup i såret.  sedan lade jag i filmblodet, det såg verkligen ut som att det var ett djupt hål rakt in i halsen på mig. Det klumpiga blodet såg ut som kött som "gått sönder" eller hur man ska beskriva det. Sedan spädde jag ut blodet lite till och blandrade bort klumparna. Det såg ut som riktigt blod och hade rätt konsistens. jag lade mig på golvet som jag skulle ligga medan jag var död, och så fick johan fylla på såren med blod tills det rann som jag låg.
Nu får ni använda fantasin. Det såg extremt verkligt ut måste jag säga!
2011-03-21
 22:53:12

"Oscars gala"

Dagens inspelning gick så mycket bättre än igår.
Vi hade sånt sjukt oflyt igår, med trasiga stativ, inga dimrar, en dynamisk mick som inte passade på bommen, folk som inte dök upp, och filmare som inte kundre kameran.

Idag fick filmarna en kamera genomgång, och vi hämtade ut nya saker ur teknik rummet.
vi spelade in alla källarscener och vi hann dessutom ta om det som blev fel igår. Det vill säga, allt.

Jag ska inte avslöja för mycket vad filmen handlar om, men jag kan avslöja för er att jag spräckte rösten totalt nere i källaren.

Imorgon ska jag bort till A7 runt 10 tiden. Egentligen är det studie/plutdag imorgon, men vi måste städa undan efter "käre president". Jag tar hand om logen tillsammans med Annika och nåogn till. När det är klart så går jag upp och kollar hur det går med redigeringen.

Klockan 6 börjar premiären av filmerna, efter  den ska vi ha en egen liten "oscars" gala som lärarna har anordnat där man kan vinna:

*Bästa film
*Bästa Manus
*Bästa ljud
*Bästa foto
*Bästa manliga skådespelare
*Bästa kvinnliga skådespelare
*Bästa biroll
*Publikens pris


Det ska bli kul. Sedan blir det fika och bara allmänt skoj. Tyvärr så kommer premiären inte att sändas på webben, så ni får de den senare när jag har köpt filmen.

Nu ska jag försöka än en gång att somna.
Puss.
2011-03-20
 10:44:38

Filminspelning

Idag blir det filminspelning. Jag ska vara borta på A7 kvart över 11, då vi ska plocka fram alla grejer, sminka, rigga och spela in. Jag har tagit på mig kläder som det inte gör så mycket om dom blir förstörda, eftersom att jag kommer bli mördad. nu ska jag inte spoila mer.


Puss!

2011-03-19
 23:29:51

Till min kära vän Veronica Persson.

Se så fint det blev!
2011-03-19
 17:43:41

Nu när produktionen är klar...

...Så kan jag visa upp lite mer skor som jag vill ha. Det var ett tag sedan jag laddade upp några nya sneakers så nu kommer det. ready?

 

 

Nu har ni fått se lite mer skor som jag vill ha. Det finns mer, men jag sparar det till senare tillfälle.

2011-03-18
 09:16:59

Produktions möte + sista föreställningen

God morgon! Sovmorgon idag, det är skönt. Just nu sitter jag och dricker oboy och lyssnar på soft piano musik.
Ikväll är det sista chansen att se våran föreställning "Käre president", så om ni har missat den eller bara viss se den igen så är ni välkomna. hör gärna av er först så vi är berädda på hur mycket publik det blir. Det vore synd om det blir fullbokat och man inte får plats.

Jag börjar kl 10 idag, då ska vi börja med ett produktionsmöte och prata om hur allt har gått för de olika produktionsgrupperna. Om allt gått som planerat osv. Sedan ska vi ha klassråd och efter det ska vi prata med lärarna om nästa filminspelning. Det blir bara en kort produktion. Det kanske kan bli filmning i helgen, det beror på vad man kommer fram till inom grupperna, annars är det måndag filmning, och tisdag redigering. Kul ska det bli i alla fall. Jag ser verkligen fram emot den här workshop'en.
2011-03-17
 21:11:26

Nu ska ni få höra!

...Men först nu innan jag berättar om dagens föreställningar så ska jag länka till radion och tidningen som vi var med i med föreställningen vår.

Klicka här för radion
Klicka här för tidningen

Nu ni ska jag äntligen ta mig tid att berätta det otroligt fina som hände idag.
På dagens första föreställning satt det några invandrare med i publiken. Dom var bland de som blev extra tårögda av pjäsen. När vi satt i matsalen och åt lunch så kom en av killarnaq fram till oss och sa att han tyckte om våran föreställning och att han hade några frågor. Han pratade på engelska för att han inte var så bra på svenska än.
Han satte sig med oss och frågade bland annathur vi kom upp med idén om den här pjäsen. Han tyckte om den jhätte mycket och han sa till oss "It woke up my own memories, and i did'nt know if i would run out and cry or if i would stay and keep watch." Han stannade i alla fall hela föreställningen för dom som undrade. Under applodtacket satt han på sin stol helt paralyserad, han satt bara och kollade. Man blev så rörd. En till fråga som han ställde var jätte svår att svara på, i alla fall på engelska.
"What do you think when you see an african guy, like me, walk through school?" Vi visste inte vad man skulle svara. Vi sa att vi inte tänker så mycket på det, som om det skulle vara vem som hellst. Det är klart att man kan undra om deras bakgrund, var de kommer ifrån, och vad de har för historia. Men att vi absolut inte har några fördomar.
Han berättade för oss att han hade svårt med svenskan, att det var därför som han valde att prata engelska, så jag frågade om han förstod pjäsen. Det gjorde han. Han förstod varenda scen, och dem var gripande.
När han hade lämnat bordet för att gå till sin lektion som strax skulle börja så kom nästa kille fram till oss. Han ansträngde sig verkligen för att få fram "Tack. Ni var jätte bra. Det var jätte bra." Vi blev så otroligt glada, sånt här är helt underbart. När man verkligen lyckas beröra folk, och att de faktiskt vågar komma fram och prata med oss.

Jag blev lycklig.

2011-03-17
 12:34:29

Jag är rörd, ända in i själen!

Bloggläsare, jag har en väldigt fin sak att berätta för er!..men jag hinner inte nu. Skriver in sen, om det inte är uppdaterat innan imorgon så påminn mig! Det var så fint.

Folk som han är anledningen till att jag står på scen, och älskar varje sekund. ♥

2011-03-17
 07:46:13

Käre president i tidningen

2011-03-16
 23:31:59

Om det här är framtidens skådespelare...

"...Om det här är framtidens skådespelare så kan man inte vara annat än glad."
Så lät det idag när Anna jenkert, skådespelerska, pratade med oss efter dagens föreställning. Det var så fint. hon pratade med oss länge om hur rörd hon blev och hur bra vi spelade.
Vi hade ochså en väldigt fin publik! ...I alla fall första av dagens föreställningar. Vi spelade för utvecklingsstörda, och man blev så rörd av deras reaktioner på slutet av föreställningen. De var tårögda och vid applåd tacket så jublade dom och gav oss stående ovationer. Efter föreställningen kom de fram till oss och bärettade vad de tyckte om föreställningen, och de fotade oss. två av dem ställde sig till och med tillsammans med oss medan deras lärare fotade dem. Det var fint.

Idag kom även radion och tidningen. Innan föreställningen blev jag, Emma, Fannie och frej intervjuad i radion. Det kommer troligtvis att sändas imorgon på sveriges radio gotland mellan 15:00-15:30. hon spelade även in hela föreställningen.
Journalisten från gotlands tidning stannade och kollade på hela föreställningen och fotade den även. Niklas hade förberett oss på att dom från tidningen aldrig stannar hela föreställningarna, speciellt inte på ettornas. Han sa det att journalisten troligtvis skulle gå efter 10 minuter...Men en av de från rädda barnen som sett föreställningen hade ringt till honom och sagt åt han att han absolut måste de den här pjäsen. Och så blev det. Jornalisten satt kvar ända till slutet.

Kom ihåg att gå in på sveriges radio gotland och lyssna imorgon 15:00-15:30. Går det inte för sig att lyssna direktsänt så gå in på datorn och leta reda på sändningen...Jag tror att det kommergå att googla på mitt namn annars, efter den tiden då de publicerat det på webben så klart. hon från radion sa något om det, men et är ju bara att testa sig fram.




2011-03-15
 23:41:08

2012 it ain't the end.

...så heter låten jag lyssnar på nu för den som ville veta.

Jag har varit väldigt dålig på att uppdatera nu tycker jag. Jag har haft fullt upp med uppsättningen som klassen håller på med nu så jag är helt slut då jag kommer hem. Förra veckan jobbade jag över på skolan i stort sett varje dag, man skulle fixa med mask, kostym, skriva manus sammanfattningen, repetera mm. Sedan i Lördags hade vi premiär, som ni kanske redan visste. men jag har inte lagt ner någon energi på att skriva hur det gick så jag berättar lite fint nu tänkte jag.
Mamma, Pappa och Madde kom ner och hälsade på mig. Mamma och pappa bodde på vandrarhem medan Madde sov hos mig. Det var trevligt, fast jag tycker lite synd om dom också. Speciellt Madde. Jag har ju haft så fullt upp så jag har knappt haft tid att träffa dem, och när jag kommer hem så slocknar jag nästan direkt. Premiären gick i alla fall bra, dagen efter funkade. Vi levererade inte lika bra, det brukar vara så direkt efter premiären. Jag gorde så gott jag kunde men jag vet inte om allas energi var på topp.

I alla fall, det var då, nu är det nu. Jag kan berätta lite om min händelserika dag och planerna för morgondagen.
Vi fick börja en halv timme tidigare idag, så det var bara att pallra sig iväg till A7 runt 8-tiden. Vi hade ett kort produktionsmöte innan vi satte igång med att förbereda oss med kostym, mask, och lägga sin rekvisita på rätt ställe. Vi hade lite uppvärmning också för att få upp energin.
Det var lite nervöst inför dagens föreställning för alla. Vi skulle ha en extra svår publik idag så det gällde att verkligen ge gärnet. Nämligen IV-elever. Men efter all bra kritik vi fått så kände vi oss rätt säkra ändå.
Medan vi spelade så kände vi alla att det gick hur bra som hellst. Alla satte sina mono/dialoger perfekt utan att snubbla på orgen utan att komma av sig. I slutet av föreställningen får vi chansen att studera publiken. I Nkosis tal ska vi stå och titta rakt på publiken medan vi säger våran del, och sedan fortsätta kolla medan näta skådespelare kommer in på scenen och forstätter med monologen. Jag är en av de första som kommer in så jag har lång tid att studera publikensreaktioner på det som händer.
vissa satt och var helt inne i pjäsen, medan andra viskade lite smått till varandra för att sedan genast vända sig tillbakamot scenen och bli uppslukad av föreställningen.
Men oavsett vad dom satt och fipplade med så hade dom någonting gemensamt. Tårfyllda ögon.



2011-03-12
 20:55:04

Käre president, Premiären!

Åh vad glad jag är! premiären blev precis som jag hade hoppats på! det var nästan fullsatt och...jag vet inte vad jag ska säga! grymt nöjd!

...men nu är jag helt slutkörd, ska upp 6 imorn för att madde ska åka hem, sen ska jag tillbaka till aA7 klockan 2 för förberedelser för att kl 16:00 kör vi igång igen. Be there!
2011-03-12
 12:30:44

Premiär idag!

Ikväll kl 19:00 är premiären av våran föreställning Käre president! Så om ni har vägarna förbi så tycker jag att ni ska boka in er hos mig, eller någon annan i scen ettan och komma ock kolla!

Igår på genrepet så fick vi grymt possitiv kritig. "Gripande, man blev tårögd, En riktig ögonöppnare, osv osv"


Såhär såg mitt ben ut igår, ingefär. Drog ju på mig strumpbyxer och chinos efter föreställningen så jag lyckades förstöra sminkningen en aning. Men man ser ju ungeföär hur det såg ut. Se nhade jag blåöga också, men ni har ju redan sett bilder på hur de såg ut på tidigare bilder så nin kan väl tänka er hur det såg ut kanske. Väldigt nöjd med sminkningarna på alla igår.

2011-03-09
 18:53:30

Det går vilt till på A7.

...Det går vilt till på A7. Jag tror folk har börjat känna av att skolan ligger på en gammal millitär bas...









2011-03-07
 21:03:03

Blinka*

Om en bil ska svänga in på en väg så kan den väl i alla fall blinka?!
Jag menar...Om du går vär längs vägen och fryser, du ska precis börja gå över när du ser att det kommer en bil. Man kan ju inte precis traska rakt över vägen och hoppas på att överleva så man tänker att "Okej, Jag stannar i hopp om att bilen ska sakta in och låta mig passera eller köra förbi, vilket som. "
MEn den när du väntat in bilen tillräkligt länge så svänger bilden in på en väg vara någon meter framför dig!
Lite irriterad blir man ju. Kunde inte föraren åtminstonde blinka så att man skulle slippa stanna och frysa lite extra?! Kan dom inte vara Lite sjysst i alla fall?! Jag menar, så sansträngande är det faktiskt inte att knäppa på blinkersern.

Jag märker att jag har börjat skriva lite väl många agressiva inlägg men my blog my words, right?

Nu ska jag börja renskriva manus till föreställningen. (Jag varnar för mer irritation)
Egentligen är det inte jag som ska skriva manus, det är regissörernas jobb. Men eftersom att ingen tar tag i det så erbjöd jag mig att göra det. Jag ska inte skriva några repliker som man absolut måste följa men så man har någonting att gå efter i alla fall, så inte bara sen som är på scenen vet vad man ska göra. Man behöver veta vad som händer/ska hända backstage också. Ja vi kan pjäsen hyffsat bra nu, men man måste ändå ha ett papper där det står vad som händer under scenerna, oavsett om man kan dom eller inte! Så tycker jag i alla fall.
Jag vill ha ett manus, oavsett om det är nånting man skrivit själv, jobbat fram tillsammans med andra eller om man spelar en känd Shakespere pjäs.



Solnedgången är något jag kan försäkra er om att ni inte får läsa ett aggresivt inlägg om.
Jag kommer nog aldrig lessna på solnedgångarna här i visby i alla fall♥
2011-03-06
 17:03:02

Visby

Hej hopp!

Nu är jag tillbaka på ön igen. Malin hittade mig borta på terminalen i nynäshamn så jag åkte med henne. Vi satt och kollade på Mary poppins. Efter 3 timmars båtresa så gick jag med malin hem till henne. Jag kände att jag inte orkade gå hem med väskorna, sen när hon skulle iväg och handla så fick jag bärhjälp. Nu ska jag...Eller nej, jagska ingentin egentligen men vi lådsas att jag ska göra något produktivt. Så var det med det.
Orkar inte ladda upp nåra bilder, så segt internet..
2011-03-05
 19:54:49

Förmedla en känsla.

Jag sitter hemma  hos min morbror nu och kolar på tv. Programmet heter Sverige! eller något sånt. Just nu sitter en kille som är "fotograf" och pratar. Dom presenterade han som fotograf, och visade några av hans bilder. Att kalla den mannen för fotograf ger riktiga fotografer dåligt rykte. Han jobbar som expressen pressfotograf, och hans bilder...Ja vad kan man säga annat än att dom fullkomligt saknar känsla?! Bilderna man fick se var helt uttryckslösa, en bild på en reklambild, snö, och saket på ett LIDL hus i bakgrunden. Eller vad sägs om en helt vit bild med några träd lååångt lååångt bort, några el stolpar och inget mer? Den här så kallade "Fotografens" bilder ser inte ut som någonting mer än bilder som en 7 åring springer runt och tar med sin nya kamera. Man ska testa allt och ta kort på minsta lills man ser.
-Om du vill ha en bild som visar ett tomt dött landskap, så gör det. Men du måste förmedla känslan! åskådarna ska förstå vad du vill uttrycka med bilden. Skärpning.

2011-03-03
 18:55:49

haouff!

Hallå! Nu sitter jag på inbetween, det ska bjudas på tacos den här gången. (ku-kväll) 
IDag var jag bort och hälsade på på timrå gymnasium. Det var kul att få träffa folket igen, vissa har det ju över ett halvår sedan jag träffade.. Jag skulle gärna skriva någonting väldigt kul och finurligt nu, men jag kommer inte på något så ni får nöja er med det här.